Sminktips för dig med senior hud

Fukt är A och O när det gäller senior hud. När man åldras tappar huden sin elasticitet och blir ofta torrare än då man var yngre. Därför är det viktigt att använda en bra fuktcrème innan du lägger din makeup. Eftersom smink lätt släpper och lägger sig ”ovanpå” torr hud kan det också vara bra att ha en ansiktsmist med sig att spraya på huden under dagen. Satsa på ekologisk makeup i första hand.

Satsa på en foundation och concealer som är anpassad till torrare hud, den går bättre in i huden och lägger sig inte i rynkorna. Försök att undvika makeup med skimmer och glitter i eftersom det poängterar linjerna i ansiktet.

Färg på kinderna ger ett piggt intryck och lyfter ansiktet. Applicera rouget på kindbenet. Färg på läpparna är också snyggt och ger hela ansiktet mer färg och karaktär. Använd penna till läppkonturen för att inte läppstiftet ska lägga sig i rynkorna runt munnen.

När man blir äldre är det bra att lägga ner lite tid på makeupen och välja produkter och färger som passar en mogen hy. Använd hellre färger i ljusa friska toner som lyfter ansiktet än mörka färger som kan ge ett tyngre intryck. Vill man använda ögonskugga, välj en matt färg eftersom de blanka och glittriga skuggorna lätt lägger sig i rynkorna. Undvik svart kajal. Välj istället en ljust brun eller grå ton. Lägg mascara på de övre fransarna vilket ger ögonen ett öppet uttryck.

Investera i en förstoringsspegel så ser du ordentligt och makeupen sitter där den ska. Om du bär glasögon kan du förstärka ögonmakeupen med lite starkare färger eftersom glasögonen lätt tar fokus från sminket och färgerna tenderar att försvinna bakom glasögonen.

Slutligen vill vi tipsa om ett inslag om ansiktsyoga och hur man med några enkla ansiktsrörelser kan öka syresättning och elasticitet i huden. Inslaget är ett klipp från Nyhetsmorgon i Tv4.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *