Skönhet kommer inifrån

Att skönhet kommer inifrån kan vi nog alla vara överens om. Så även när det gäller skönhet i form av välmående hår, hud och naglar.  Att äta en näringsrik och hälsosam kost är den bästa medicinen mot trött och glåmig hud, torrt och skadat hår och sköra naglar. Variera din kost och försök fylla din tallrik med många olika färger, så har du större chans att få i dig tillräckligt av alla nödvändiga näringsämnen. På utsidan föreslår vi att du väljer ekologisk makeup.

Hår

Ett skinande blankt och starkt hår har mindre att göra med vilket schampo och balsam vi använder  och mer att göra med vad vi stoppar i oss.  För hårets hälsa och välmående behövs bl.a. zink, järn och B-vitaminer. Dessa mineraler och vitaminer hittar du i baljväxter som linser, bönor och ärtor, bananer, avokado, fullkornsprodukter, nötter och frön. Om du behöver komplettera din kost med extra näring så finns det flertalet naturliga och hälsosamma kosttillskott att tillgå som är speciellt framtagna för just hårets hälsa och välmående.

Hud

Huden fungerar som kroppens yttersta försvarsbarriär och med tanke på vad huden dagligen utsätts för i form av bl.a. gifter och solens UV-strålar är det viktigt att vi är noga med att skydda den, inte bara utanpå utan även inifrån. För att skydda och reparera hudens celler behövs antioxidanter som finns naturligt i frukter, bär och grönsaker. Fettsyran Omega 3 är även den bra för huden och kan bidra till att hämma inflammationer. Omega 3 finner du i bl.a. fet fisk, vegetabiliska oljor, nötter och frön. Om du är allergisk mot vissa livsmedel eller på annat sätt inte får i dig tillräckligt med antioxidanter och omega-3 så kan det vara bra att tillföra kroppen dessa genom specifika kosttillskott.

Källa: https://www.bodystore.com/inspiration/artiklar/skonhet-kommer-inifran-sa-ater-du-for-att-fa-vackert-har-hud-och-naglar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *