Golden Glow – Vi drömmer om varmare tider

Det har länge varit inne med kalla toner, både inom makeup och hår. Vi har alla sett de kalla tonerna på contouring, ögonbryn och det gråa tonerna på hårfärg. På läpparna har vi vant oss vid de brun-lila matta tonerna. Men nu, trots att vi är mitt i de kalla vintermånaderna- eller kanske just därför- så säger trenden, varma toner istället. Nu är det en guldig och glowy look med highlightern i som gäller.

 

I Golden Glow-trenden är det en avskalad och i övrigt naturlig makeup som gäller. Långa naturliga fransar och buskiga ögonbryn. Tänk, jag-kom-precis-från-stranden-känslan. Använd en highlighter med gula, rosa eller bruna pigment för att få den där varma känslan vi strävar efter.

Applicera highlightern på rätt ställen

Kindbenen är i fokus när det gäller att applicera highlighter. Det finns dock fler ställen där det är väldigt smickrande med ljus och skimmer. Applicera en touch av highlighter precis över amorbågen, på nästippen och ett smalt, utsuddat streck på näsryggen. Även i ögonvrån och under ögonbrynet, där den högsta punkten sitter, passar det väldigt bra att ljusa upp. Vill man få sin look ännu mer glossy så kan man använda sig av en läppglans i guld- eller kopparskimmer som man applicerar på samma ställen. Men man får vara noga med att inte ta för mycket då det bara ser kladdigt ut istället.

Den här trenden sträcker sig dessutom längre än till bara makeup. Vi tycker just nu extra mycket om kroppsoljor med skimmer för ännu mer glow.
Hitta din återförsäljare av ekologisk highlighter och kroppsoljor här. Ekomakeup.se/Återförsäljare

 

Josefin Hero

Redaktionen Ekomakeup.se