Caroline Seger väljer makeup efter väder

Ekomakeup.se presenterar nu en artikelserie om makeupvanor. Först ut i serien är vår svenska stolthet, fotbollsspelaren Caroline Seger från Helsingborg, som delar med sig av sina makeupvanor till både vardag och fest.
Caroline representerar sedan säsongen 2016/2017 klubben Olympique Lyonnais Hon har sedan 2005 även en fast plats i Sveriges landslag där hon sedan 2009 är lagkapten. Vi är vana att se henne in action på fotbollsplanen men Caroline vet också hur man stylar sig för röda mattan.

Hur tänker du när det kommer till makeup? Använder du ekologiskt eller traditionellt smink?
Jag använder traditionellt smink men ska mer än gärna börja använda ekologiskt.

Hur ser en vanlig dag ut för dig och vad använder du för smink till vardags?
En vanlig dag. Jag tränar varje dag så jag är inte beroende av smink på det sättet men använder oftast mascara, foundation och lite puder.

Hur sminkar du dig inför fest eller reklamfotografering?
Om det är fest eller fotografering brukar jag anstränga mig mer. Till fest använder jag primer, foundation, mascara, puder, ögonskugga, kajal, ögonbrynspenna och läppglans.
Vid fotografering får jag oftast hjälp från proffsen.

Det ligger i tiden med hållbarhet och miljötänk ändå är det enligt statistiken fortfarande få människor som helt använder ekologisk makeup. Varför tror du att det är så?
Jag är själv en person med miljö- och hållbarhetstänk så jag kan utgå ifrån mig själv i den frågan. Jag har helt ärligt inte haft vetskapen om att det funnits, därför använder jag det inte. Visste inte heller att det är lättillgängligt eller prisläget.

Vad har du för makeupfavoriter?
Mascara.

Skulle du kunna tänka dig att prova ekologisk makeup?
Kommer definitivt prova ekologiskt.

Något personligt som du vill dela?
Som fotbollsspelare är jag ute i olika väderförhållanden och det tog ett tag för mig att förstå att det nog skulle vara bäst för mig att ha vattenfast mascara. Det förstod jag först när en kompis sa att jag såg ut som en racoon i ansiktet under en intervju.

Tack Caroline för att du ville dela med dig av dina tankar!

 

Redaktionen
Ekomakeup.se