C-vitamin utifrån och in

”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för www.babyface.se”
Som Johanna Bjurström skrev i ett tidigare blogginlägg är C-vitamin en av hemligheterna bakom en yngre hud. Vi tänkte spinna vidare på hennes värdefulla tips och se vad mer C-vitamin gör för oss och huden.

C-vitamin är vår vanligaste antioxidant. Den är viktig för cellernas försvar mot fria radikaler som skapas av föroreningar, tillsatser i mat, strålning från solen, inflammationer och stress. Naturligt finns vitamin C bland annat i nypon, paprika, broccoli, citrusfrukter, röda och svarta vinbär.

C-vitamin skyddar också huden mot skador från solen och skyddar ögonlinsen mot grå starr. Vid skadade slemhinnor, sår och skadat tandkött har man upptäckt att C-vitamin skyndar på läkningen. Vitamin C underlättar också upptaget av järn i kosten. Enligt en studie från University of Copenhagen verkar ett rikligt intag av frukt och grönsaker kunna minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. De misstänker att detta beror på att de innehåller C-vitamin.

Vitamin C behövs för att bygga upp kroppens hud, brosk- och benvävnad. Kollagen kan inte tillverkas i kroppen utan vitamin C och du behöver kollagen för att bilda ny hud och skapa ärrvävnad om du skadar huden. Lindrig brist på C-vitamin kan ge symptom som blödningar i tandköttet och försämrad sårläkning. Allvarlig brist ger skörbjugg.

Om du vill ha en frisk hy med en naturligt lyster och spänst är C-vitaminet ett måste. Både inifrån genom rätt mat och utifrån direkt på huden. Applicering av C Vitamin på huden har visats kunna reducera fina linjer och rynkor. Det har även visat sig minska pigmentfläckar.

Använd ekologiska serum C från Cicamed. Ett kraftfullt, skyddande och återfuktande serum rikt på naturliga antioxidanter. Med vitamin C som stimulerar kollagenproduktionen och bromsar hudens åldrande. Ekologisk aloe vera och hyaluronsyra är maximalt återfuktande och förbättrar hudens textur.

  ekologiska serum C från Cicamed.