Rawfood Erica Palmcrantz Aziz berättar om sina makeupvanor

Artikelserien om makeupvanor fortsätter, möt Erica Palmcrantz Aziz som är Sveriges okrönta raw food-drottning med ett flertal storsäljande böcker i bagaget, både i Sverige och stora delar av världen.
Det var efter ett besök hos kusinen i Los Angeles 2005 som Ericas intresse för raw food väcktes. Från en dag till en annan bytte hon livsstil totalt och efter tio veckor med raw food märkte hon resultatet: bland annat ett jämnare blodsocker, en lugnare mage och ökad energi. Hon håller kurser och föreläser om raw food, och brinner för att inspirera människor till en hälsosammare livsstil. Hon driver också den populära bloggen Raw food by Erica. Hon bor i Göteborg med man och två barn. Här berättar hon för Ekomakeup.se hur hennes makeupvanor ser ut.

1, Hur tänker du när det kommer till makeup? Använder du ekologisk eller traditionell makeup?
Jag använder mestadels eko smink.

2, Vilken är den viktigaste skillnaden mellan ekologisk makeup och den traditionella?
Man vet att det är både bra för mig och för miljön och att det inte testas på djur.

3, Tycker du att det är lätt att hitta bra ekologiska makeup produkter?
Det är lätt eftersom internet finns

4, Vad har du för favoriter?
RMS Beauty och Idun minerals or bare minerals

5, Hur ser en vanlig dag ut för dig och Vad använder du för smink till vardags?
Till vardags använder jag cover up från RMS och deras bronzer och ögonbryns vax från Kicks. När jag ska föreläsa använder jag IDUN foundation och mascara och id minerals ögonskuggor och RMS highlighter.

6, Hur sminkar du dig inför fest eller reklamfotografering?
Som ovan men med lite eyeliner

7, Trots att det ligger i tiden med hållbarhet och miljötänk så är det enligt statistiken fortfarande få människor som helt använder ekologisk makeup. Varför tror du att det är så?

Jag tror att man är inkörd på sina gamla vanor och att inte man tror att eko smink inte gör samma ”jobb”. Jag tror att okunskapen är stor om eko smink. Och att man inte vågat provat. Dock kan prisskillnader förekomma och ev påverka.

Tack Erica för dina svar
Redaktionen Ekomakeup.se