Att leva hållbart med en glamourös look

Foto: Madeleine Persson

Idag presenterar vi Alejandra Cerda som driver bloggen Jandi Heart Eco. Alejandra har bloggat i 3,5 år om ekologisk hudvård och hållbarhet. Hon är utbildad socialantropolog och arbetar annars med kommunikation och kultur.

Varför väljer du ekologisk hudvård och makeup?
Jag började använda med ekologisk hudvård som en del i min jakt att testa nya produkter och förbättra min hy och som ett led i att försöka bli acnefri. Jag märkte snabbt att min hy förändrades, och förbättrades! Från att alltid ha känt att min hy var yttorr och stramade blev den mjuk och mer balanserad och så småningom försvann acnen också. I samma veva började jag intressera mig för innehållet i produkterna jag hade på hyn och insåg att jag, som på så många sätt försöker leva hållbart, hade missat att se över mitt stora intresse: hudvård och skönhetsprodukter.

Hur skulle du beskriva att det går att leva hållbart och samtidigt behålla en snygg och glamorös stil?
Absolut! Det är egentligen ingen motsättning i snygghet eller glamour (även om just jag inte känner mig som en bra representant för glamour haha!) och hållbarhet. Hållbarhet har ingen stil. Du kan behålla din vanliga sminkstil och din vanliga klädstil men använda produkter och kläder som är producerade på ett sätt som tar hänsyn till människor och miljö.

Hur ser en vanlig dag ut för dig? Vad använder du för ekologisk hudvård och makeup till vardags?
Nu när det är så kallt så undviker jag att tvätta ansiktet på morgonen utan lägger på en kräm eller olja direkt, eventuellt spritzar jag rosvatten över ansiktet för att vakna till. När jag känner mig extra torr som jag gör under vintern så dubblar jag ibland med en fetare produkt över och sedan sminkar jag mig. Just nu använder jag RMS Beauty un cover up i nyansen 22 eller Idun Minerals Foundation i nyansen Freja. Rouge är oftast Lip 2 cheek i Diabolique från RMS beauty, sedan brukar jag inte använda så mycket mer smink till vardags. På kvällen tvättar jag av sminket med den rengöring jag har nära till hands, just nu är det Marina Miracles superfina rengöring och sedan lägger jag på kräm eller c/o Gerds fantastiska Cloudberry mask – den är helt fantastisk!

Du driver bloggen Jandi Heart Eco. Var kommer namnet ifrån och vad vill du förmedla där?
Jandi Heart Eco betyder egentligen att jag älskar ekologiskt. Jag heter Alejandra och Jandi är ett smeknamn jag haft länge och som jag tycker låter gulligt och heart eco är för att signalera vad bloggen handlar om; ekologiskt och hållbart.

Tack för dina svar Jandi!

Länk till Jandi Heart Eco
https://www.jandihearteco.com