Vi har testat och funnit vår favorit bland ekologiska röda läppstift

Klassiskt röda läppar är ett säkert kort när det gäller både en enkel vardagssminkning och till fest. I samarbete med Kissed by Eco, Lyko och Fancy Eco har vi på redaktionen valt ut och testat tre ekologiska röda läppstift som borde finnas med i varje necessär.

 

miss W, läppstift i nyansen True Red, 199kr
Läppstiftet har en väldigt fin klassiskt skimrande röd färg med mycket pigment. Det har en mjuk konsistens vilket gör det bekvämt att bära och det håller bra under dagen men behövs fyllas i någon gång. Vi gillar att läppstiftet är veganskt och har vårdande egenskaper då det innehåller aktiva naturliga ingredienser. Förpackningen är väldigt feminin och tilltalande och den är dessutom gjord av återvunnet papper vilket är ett stort plus. Väldigt prisvärt!
Läs mer om läppstiftet via länk nedan.
Läppstiftet hittar du här

Yag Sweden, Mineral Lipstick i nyansen Yag Red, 249krDet här läppstiftet har en jättefin färg och ett matt resultat. Det är pigmentrikt men något torrt och det tar några lager innan det blir helt täckande. Efter att man jobbat in färgen så sitter den dock länge på läpparna och kladdar inte. Förpackningen är väldigt snygg och tilltalande och ger en lyxig känsla. Det är dessutom ett helt veganskt läppstift. Läppstiftet är gjort av vårdande vax och oljor samt rena mineraler och innehåller endast naturliga ingredienser. Håller hela dagen!
Läs mer om läppstiftet via länk nedan.
Läppstiftet hittar du här

RMS Beauty, Wild With Desire lipstick i nyansen Rebound, 349kr
Det här läppstiftet ger verkligen ett täckande och pigmentrikt resultat med en klar och röd färg. Det är matt och inte alls torrt eller flagande. Konsistensen känns mjuk på läpparna och gör det bekvämt att bära och kladdar inte. Det sitter också bra under dagen. Förpackningen är stilren och känns lyxig. Det här är ett läppstift som kostar lite mer och det märks på kvalitén. Läppstiftet är inte testat på djur men det är inte veganskt då det innehåller bivax. Ett plus är att läppstiftet är berikat med RMS Beauty Oil – baserad på exotiska oljor rika på kraftfulla antioxidanter som samtidigt mjukgör och vårdar dina läppar. Definitivt vår favorit!
Läs mer om läppstiftet via länk nedan.
Läppstiftet hittar du här

Josefin Hero
Redaktionen
Ekomakeup.se