Vårstäda din hud!

Nu är våren nära och solens strålar värmer mer och mer för varje dag som går. Vad vi har längtat! När den första vårsolen skiner in genom fönstren i våra hem får solskenet hemmet att se grått och dammigt ut och vi sätter igång med vårstädning, fönsterputsning och tar in krispiga tulpaner. Likaså är det med vår hud. När vårsolen kommer fram syns spåren efter den hårda vintern på vår bleka och glåmiga hud och det är dags för vårstädning av huden.

Kroppen
Börja med en kroppspeeling. Vill du göra en själv kan du blanda mandelolja med strösocker eller så köper du en ekologisk peeling. Ta med skrubben in i duschen och applicera med cirkelrörelser på blöt hud. Därefter sköljer du av skrubben och klappar huden torr med en ren handduk.
Att ge huden mycket fukt i form av fetare krämer eller oljor är nästa viktiga steg. Smörj in hela kroppen och torka av överflöd med en torr handduk.
Avsluta med brun utan sol för en extra fräsch look. Det finns flera ekologiska brun-utan-sol-produkter på marknaden nu.

Ansiktet
Använd en ekologisk ansiktsskrubb för att avlägsna döda hudceller och ge huden ny lyster genom att stimulera huden.
Att därefter använda serum är att rekommendera. Serum appliceras på huden och tillför kraftfulla ingredienser direkt in i huden. Serum består av mindre molekyler som kan tränga djupt in i huden och ge hög koncentration av aktiva ingredienser. Det finns flera bra ekologiska serum.
Använd därefter en återfuktande kräm och avsluta med brun utan sol.

Fötterna
Glöm inte de stackars fötterna som har varit instängda hela vintern. Ta ett skönt fotbad, fila förhårdnader och fixa naglarna. Smörj in med en fet fotkräm, sätt på sockor och lägg upp fötterna en stund i soffan. Torka därefter bort överflöd med en torr handduk. Måla tånaglarna i din favoritfärg.

 

Nu är du redo att möta våren!

Redaktionen
Ekomakeup.se